Rezultati pretrage
  • Vaša košarica je prazna

Besplatna dostava

Besplatna dostava

Jamstvo

Jamstvo

Plaćanje na rate

Plaćanje na rate

Servis i održavanje

Servis i održavanje
Zašto rabljena računala?

Danas su računala toliko važan dio života da ih se može pronaći u gotovo svakom domu. Nažalost, nova računala nisu najjeftinija opcija. Međutim, postoje načini na koje se može nabaviti povoljno računalo. Jedan takav način je kupiti rabljeno ili obnovljeno računalo. Rabljena računala su računala koja su imala prethodne vlasnike, a kojima iz nekog razloga više ne trebaju. Jedan od njih svakako može biti želja za potpuno novim računalom. Kupnja rabljenog računala od distributera kvalitetnih računala znači da dobivate računalo koje je obnovljeno i testirano kako bi se osiguralo da je u izvrsnom radnom stanju. Postoje mnoge prednosti za kupnju rabljenog računala, osim za dobivanje vrlo dobre cijene u odnosu na kupnju novog računala.

Kupnja rabljenog računala definitivno smanjuje broj računala koja odlaze na odlagališta i time štete okolišu. Kako se tehnologija nastavlja razvijati, nova računala uvijek ulaze na tržište. Ako biste kupovali novo računalo svaki put kada se dogodi nadogradnja, vjerojatno biste vrlo brzo shvatili da je to neisplativa opcija. Rabljena računala su elegantno rješenje problema pri kupnji, uslijed povećih cijena novih računala. Rabljena računala mogu pomoći svima da iskoriste prednosti novog tehnološkog razdoblja na način da posjeduju svoje računalo u svom domu. Sljedeći puta kada tražite računalo, odvojite vrijeme i istražite mogućnosti koje pružaju rabljena računala.

Prednosti koje nude rabljena računala

Ako razmišljate o kupnji računala, rabljena računala su svakako jedna od mudrih opcija. Mnogi kupci ne uzimaju u obzir kupnju rabljenog računala, jer sumnjaju u njegovu kvalitetu, zbog straha da bi ono vrlo brzo moglo prestati raditi ili da je cijena predobra da bi bila istinita. To su samo neki od mnogih mitova koji se vrlo često vežu uz rabljena računala. Gledajući analizu troškova i iskoristivosti, velik broj kupaca bi zasigurno profitirao kupnjom rabljenog računala.

Rabljena računala su izrazito visoke kvalitete. Razlog tome je što prolaze kroz provjere visokog standarda izvedbe na svakoj razini ispitivanja. Kupac može dobiti brendirano i kvalitetno rabljeno računalo novijeg modela po vrlo povoljnoj cijeni u odnosu na uobičajene maloprodajne cijene. Većina rabljenih računala zapravo potječu iz tvrtki koje jednostavno samo nadograđuju svoje sustave. Drugim riječima, to znači da ta rabljena računala imaju značajno visoke performanse i ni u kojem slučaju se ne radi o zastarjelim i nepouzdanim računalima. No, kada je u pitanju potrošačka elektronika, postoji čitav niz ljudi koji vole biti u korak s trendovima te gotovo inzistiraju na posjedovanju najnovijeg i najmodernijeg stolnog ili prijenosnog računala koje je trenutno raspoloživo na tržištu. Ponekad je dobro razmisliti o tome što u određenog trenutku predstavlja prioritet – trend ili dostupna cijena.

Kako birati rabljena računala?

Prije nego što se odlučite kupiti rabljeno računalo, trebali biste se zapitati kako i zašto ga planirate koristiti. Kriteriji koje biste trebali imati na umu su prenosivost i dakako – specifikacije. Kada govorimo o prenosivosti, važno je uzeti u obzir putujete li često, „nosite“ li posao sa sobom ili Vam je potrebno kućno računalo. Veličina i težina računala mogu biti faktor koji utječe na Vašu mobilnost. Nadalje, izuzetno je bitno birati rabljena računala čije specifikacije odgovaraju Vašim potrebama. Razmislite o aplikacijama koje namjeravate koristiti. Hoćete li ga koristiti za zahtjevne poslove tipa video ili audio obrade, 3D modeliranja ili za uobičajene radnje uredskog tipa? Kolika procesorska snaga Vam je potrebno? Koliko trebate prostora za pohranu? Budite sigurni da specifikacije sustava odgovaraju trenutnim zahtjevima Vaših aplikacija, ali svakako vodite računa i konstantnim promjenama i poboljšanjima kojima su podložne aplikacije koje planirate koristiti.

Sve u svemu, važno je kvalitetno i racionalno razmisliti o načinu na koji namjeravate koristiti sustav. Ako vaše svakodnevne potrebe uključuju korištenje web-aplikacija, web-usluga i nekoliko uobičajenih poslovnih aplikacija, tada će i prosječan sustav odgovarati Vašim zahtjevima. No, želite li da rabljena računala ispunjavaju naprednije ili zahtjevnije uvjete, svakako razmislite o nekom moćnije sustavu iz ponude. Pošto i cijene igraju značajnu ulogu kod odabira, znajte da rabljena računala mogu udovoljiti gotovo svakom zahtjevu te nude osjetno isplativije rješenje.

Rabljena računala za poslovne i privatne korisnika

Poslovna rabljena računala dizajnirana su za dugovječnost, produktivnost, svakodnevnu i cjelodnevnu upotrebu. To znači da su potencijalno izdržljiviji od većine računala predviđenih za privatnu upotrebu. Privatni korisnici uglavnom više brinu o tome da njihovo računalo bude u skladu s tehnološkim trendovima, dok poslovni korisnici trebaju pouzdano i snažno računalo koje će najbolje odgovarati njihovim zahtjevima i zahtjevima projekata.

Također, postoje i korisnici koji se nalaze između klasičnog privatnog i klasičnog poslovnog korisnika. Svakako treba uzeti u obzir studente, koji često koriste računala i u privatne i u poslovne svrhe. Pitanje je u koju skupinu korisnika uvrstiti studente i koja rabljena računala njima preporučiti? Možemo li studente smatrati poslovnim korisnicima? Generalno gledano, studenti uglavnom koriste računala u privatne ili obrazovne svrhe, no nije rijetkost da zbog nekih specifičnosti studija i njima trebaju moćnija računala.

Rabljena računala za privatne korisnike namjenjena su ljudima koji ih ne koriste cijelo vrijeme, tako da se obično po performansama ne mogu uspoređivati s poslovnim računalima. Kako je ranije navedeno, većina privatnih korisnika obraća pažnju na aktualne tehnološke trendove te su obično više zainteresirani za kupnju najnovijih modela. Ovakav pristup može biti prihvatljiv ukoliko se ne kupuju izrazito skupa računala, no ako se nakratno osvrnemo na svjesnost o okolišu i ako se zapitamo koliko broj takvih „starih“ računala bude odbačeno. Rabljena računala se i u ovom slučaju ističu kao rješenje s mnogih aspekata – zadovoljstvo korisnika, isplativost, očuvanje okoliša, itd.

Kupci o nama

Pouzdan poslovni partner

Već dugi niz godina surađujemo sa tvrtkom INFO AM. Izbor kvalitetnih računala po razumnoj cijeni i brza reakcija, osvojili su nas na prvu. Pokazali su se kao vrlo pouzdan poslovni partner. Svako računalo koje smo kupili na njihov savjet pokazao se odličnim izborom za naše zaposlenike. Vrlo smo zadovoljni dosadašnjom suradnjom.

Mario Ivančić, Digistore d.o.o.

Aktivan i temeljit pristup

Suradnju sa INFO AM-om započeo sam početkom 2016. godine na preporuku našeg partnera. Aktivnim i temeljitim pristupom, osigurali su važno mjesto u razvoju našeg poslovanja. Bilo da je riječ u vezi nabave novog računala za zaposlenika ili savjet tehničke prirode, prvo njih zovemo. Do sada su nas opskrbili odličnim računalima i radujem se zajedničkoj suradnji u budućnosti.

Josip Tadić, Mensis AV d.o.o.

Široki asortiman, stručno osoblje

Bio sam skeptičan prema rabljenim računalima, obzirom na djelatnost u kojoj radim – sustav tehničke zaštite. No, poslušao sam njihov savjet pri odabiru računala Lenovo M91p i nisam pogriješio. Pokazali su se vrlo stručnima, što mi je izričito bitno kada je u pitanju poslovna suradnja. Obvezno ćemo surađivati i dalje.

Tomislav Vencl, ProAkustik d.o.o.