Skip to content

25.09.2016.

Kupnja polovnog računala vs. kupnja novog

Koliko vam se isplati kupnja polovnog računala u odnosu na kupnju novog? Naravno, uvijek je sve bolje kupiti novo. Pod

Kupnja polovnog računala

Koliko vam se isplati kupnja polovnog računala u odnosu na kupnju novog? Naravno, uvijek je sve bolje kupiti novo. Pod uvjetom da vas nije briga za novce jer ih imate dovoljno, pa i više od toga. Ipak, ako želite uštedjeti značajan iznos koji će vam ostati u kućnom budžetu i za neke druge namjene osim za kupnju računala, tada ćete željeti porazmisliti o kupnji polovnog računala. Evo nekih prednosti koje možete ostvariti pri takvoj kupnji.

Ušteda i više od 50% uz iste performanse

Kupnja polovnog računala omogućuje uštedu višu od 50% iznosa kojeg biste inače dali za kupnju novog računala. Usto, kupnja polovnog računala pruža gotovo iste ili neznatno slabije performanse u odnosu na neko novo u istoj klasi.

Vijek trajanja

Rabljena računala obično su stara tek 1-3 godine, što znači da Vam mogu još služiti barem toliko. Dakako, to podrazumijeva obraćanje pažnje na minimalno potrebno održavanje i razumnu uporabu.

Kompatibilnost sa starijim programima

Na rabljenim računalima obično je instaliran operativni sustav prethodne generacije. Primjerice, umjesto aktualnih Windows 10 instaliran je Windows 8 ili 7. To znači da ćete na njima bez problema moći pokrenuti starije igre i programe za koje nemate najnoviju licencu.

Kupnja polovnog računala idealno je rješenje za djecu i početnike

Ako želite kupiti računalo kojim će se koristiti Vaše dijete te njime učiniti prve korake u svijet IT tehnologije, tada nećete željeti platiti veliki iznos za računalo koje bi ono svojom nepažnjom ili neznanjem moglo oštetiti. Slično kao i kod kupnje automobila, kupnja polovnog računala idealan je izbor za početnike koji se to tek uče koristiti.

Garancija

Kupnja polovnog računala u specijaliziranom dućanu uključuje i dobivanje garancije od 12 mjeseci, što je često isto vrijeme trajanja garancije koju biste dobili i pri kupnju novog računala. Na taj način možete odbaciti sve strahove i sumnje da vam rabljeno računalo neće raditi, da će biti neispravno i slično.

Ostali članci

Kvaliteta rabljenih računala

Kvaliteta rabljenih računala vrlo često dolazi pod znak upitnika. Zašto je to tako, koji je razlog tome i kako promijeniti percepciju kupaca računala, točke su koje ćemo pokušati demistificirati u sljedećem tekstu. Uglavnom se riječ rabljeno tumači kao nešto staro

20.03.2019.

Prednosti najma računala

Ukoliko ste skeptični prema kvaliteti rabljene računalne opreme, nastojat ćemo Vam istaknuti prednosti najma računala. Sva naša računala prolaze detaljne provjere i testiranja. Njihove performanse i mogućnosti se ne razlikuju od onih koje nude nova računala u istoj klasi. No,

03.12.2018.

Projekt GREEN IT

Green IT – projekt koji nastoji smanjiti negativan utjecaj IT opreme u odnosu na okoliš Green IT statistika: Preko 2 milijarde kompjutera prodano je do 2015. godine. Samo u 2017. godini prodano je njih preko 128 milijuna. Da, dobro ste

05.10.2017.

0
Scroll To Top