Rezultati pretrage
  • Vaša košarica je prazna
Kupnja rabljenog računala: Savjeti i preporuke

Kupnja rabljenog računala u odnosu na kupnju novog ima jednu vrlo bitnu prednost. To je niža cijena. Isti iznos koji biste utrošili na kupovinu novog računala, možete uložiti u kupovinu rabljenog računalo puno boljih performansi. Ušteda koju možete ostvariti pri kupnji rabljenog računala nije nimalo zanemariva. Kupovinom kompletne konfiguracije (s monitorom, tipkovnicom, mišom, pisačem i sl.), možete uštedjeti i do nekoliko tisuća kuna. Osobito u trgovini rabljenim računalima.

Kupnja rabljenog računala s garancijom

Kada računala kupujete preko oglasnika na internetu od prodavača koji su fizičke osobe, tada nemate nikakve garancije. Kupnja takvog rabljenog računala može predstavljati rizik u smislu koliko dugo će računalo raditi te je li uopće ispravno. Ipak, kupnja rabljenog računala u web-shopu specijaliziranom za prodaju rabljenih računala donosi vam nekoliko prednosti. Prije svega to je garancija koju dobijete na takva računala, a koja obično traje godinu dana. Takvu garanciju obično pružaju i trgovine s novim računalima. Osim toga, kupnjom računala u web-shopu sigurni ste da je rabljeno računalo ispravno, provjereno i očišćeno od svih starih programa i datoteka.

Koje rabljeno računalo kupiti?

Kao i pri kupnji novog računala, i kupnja rabljenog računala podrazumijeva uzimanje u obzir koje su Vaše potrebe i želje. Odnosno, za što će vam točno računalo služiti. Za svakodnevne uredske poslove, uređivanje tekstova i datoteka te surfanje internetom, gledanje filmova i slično, dovoljno će vam biti rabljeno računalo prosječnih performansi koje možete kupiti čak i za manje od tisuću kuna.

Ako pak želite igrati najnovije igre koje zahtijevaju visoke performanse i snažne grafičke kartice, ili ćete pak raditi sa specijaliziranim programima za čije je pokretanje potrebno puno memorije i snažan procesor, tada ćete željeti kupiti rabljeno računalo s boljim karakteristikama. U svakom slučaju, kupnja rabljenog računala je vrlo isplativa jer štedite značajan novac.

Kao što smo već rekli, rabljena računala najbolje je kupovati u specijaliziranim dućanima i web-shopovima jer su takva računala provjerena, ispravna te ćete na njih dobiti garanciju.

Besplatna dostava

Besplatna dostava

Jamstvo

Jamstvo

Plaćanje na rate

Plaćanje na rate

Servis i održavanje

Servis i održavanje