Skip to content

25.09.2016.

Kupnja rabljenog računala: Savjeti i preporuke

Kupnja rabljenog računala u odnosu na kupnju novog ima jednu vrlo bitnu prednost. To je niža cijena. Isti iznos koji

Kupnja rabljenog računala

Kupnja rabljenog računala u odnosu na kupnju novog ima jednu vrlo bitnu prednost. To je niža cijena. Isti iznos koji biste utrošili na kupovinu novog računala, možete uložiti u kupovinu rabljenog računalo puno boljih performansi. Ušteda koju možete ostvariti pri kupnji rabljenog računala nije nimalo zanemariva. Kupovinom kompletne konfiguracije (s monitorom, tipkovnicom, mišom, pisačem i sl.), možete uštedjeti i do nekoliko tisuća kuna. Osobito u trgovini rabljenim računalima.

Kupnja rabljenog računala s garancijom

Kada računala kupujete preko oglasnika na internetu od prodavača koji su fizičke osobe, tada nemate nikakve garancije. Kupnja takvog rabljenog računala može predstavljati rizik u smislu koliko dugo će računalo raditi te je li uopće ispravno. Ipak, kupnja rabljenog računala u web-shopu specijaliziranom za prodaju rabljenih računala donosi vam nekoliko prednosti. Prije svega to je garancija koju dobijete na takva računala, a koja obično traje godinu dana. Takvu garanciju obično pružaju i trgovine s novim računalima. Osim toga, kupnjom računala u web-shopu sigurni ste da je rabljeno računalo ispravno, provjereno i očišćeno od svih starih programa i datoteka.

Koje rabljeno računalo kupiti?

Kao i pri kupnji novog računala, i kupnja rabljenog računala podrazumijeva uzimanje u obzir koje su Vaše potrebe i želje. Odnosno, za što će vam točno računalo služiti. Za svakodnevne uredske poslove, uređivanje tekstova i datoteka te surfanje internetom, gledanje filmova i slično, dovoljno će vam biti rabljeno računalo prosječnih performansi koje možete kupiti čak i za manje od tisuću kuna.

Ako pak želite igrati najnovije igre koje zahtijevaju visoke performanse i snažne grafičke kartice, ili ćete pak raditi sa specijaliziranim programima za čije je pokretanje potrebno puno memorije i snažan procesor, tada ćete željeti kupiti rabljeno računalo s boljim karakteristikama. U svakom slučaju, kupnja rabljenog računala je vrlo isplativa jer štedite značajan novac.

Kao što smo već rekli, rabljena računala najbolje je kupovati u specijaliziranim dućanima i web-shopovima jer su takva računala provjerena, ispravna te ćete na njih dobiti garanciju.

Ostali članci

Kvaliteta rabljenih računala

Kvaliteta rabljenih računala vrlo često dolazi pod znak upitnika. Zašto je to tako, koji je razlog tome i kako promijeniti percepciju kupaca računala, točke su koje ćemo pokušati demistificirati u sljedećem tekstu. Uglavnom se riječ rabljeno tumači kao nešto staro

20.03.2019.

Prednosti najma računala

Ukoliko ste skeptični prema kvaliteti rabljene računalne opreme, nastojat ćemo Vam istaknuti prednosti najma računala. Sva naša računala prolaze detaljne provjere i testiranja. Njihove performanse i mogućnosti se ne razlikuju od onih koje nude nova računala u istoj klasi. No,

03.12.2018.

Projekt GREEN IT

Green IT – projekt koji nastoji smanjiti negativan utjecaj IT opreme u odnosu na okoliš Green IT statistika: Preko 2 milijarde kompjutera prodano je do 2015. godine. Samo u 2017. godini prodano je njih preko 128 milijuna. Da, dobro ste

05.10.2017.

0
Scroll To Top