Rezultati pretrage
  • Vaša košarica je prazna
Projekt GREEN IT

Green IT – projekt koji nastoji smanjiti negativan utjecaj IT opreme u odnosu na okoliš

Green IT statistika: Preko 2 milijarde kompjutera prodano je do 2015. godine. Samo u 2017. godini prodano je njih preko 128 milijuna. Da, dobro ste pročitali, broj računalaprodanih u jednoj godini broji se u milijunima.

(Izvor: http://www.worldometers.info/computers/).

Green IT radi smanjenja elektroničkog otpada

Prednosti računala su mnogobrojne i velik su dio svakodnevnog života u profesionalnom i privatnom smislu. To nitko ne može osporiti. No, kada računalo stavimo u kontekst očuvanja okoliša, najveći problem koji se pritom javlja jest zbrinjavanje. Broj računala koji se danas aktivno koristi u svijetu, neminovno utječe na kvalitetu života svakog pojedinca. Brzina kojom ljudi mijenjaju računala, stvara sve veće količine elektroničkog otpada.

Green IT potiče korištenje reciklirane IT opreme

Kvaliteta okoliša u kojem živimo, trebala bi biti jedan od važnijih aspekata promišljanja o sadašnjosti i budućnosti pojedinca, obitelji i tvrtke u kojoj smo zaposleni. Kupovina računala daje nam priliku pružimo svoj doprinos u zaštiti zajednice u kojoj živimo. Birati možemo između kupovine rabljenog (recikliranog) računala i novog računala.

Green IT računalo

Računalo je jedna od stvari koje možemo reciklirati, odnosno ponovno koristiti. Kvaliteta rabljenog računala još uvijek je vrlo visoka, a cijena puno jeftinija u odnosu na novoproizvedena računala. Čak i ako niste orijentirani prema zaštiti okoliša, financijsku uštedu pri kupovini rabljenog, ne možete zanemariti. Tvrtka IT CRO priključila se globalnom green IT pokretu. Ponuda rabljene opreme zaista je široka.

Naručite svoje GREEN računalo na info@itcro.eu.

Besplatna dostava

Besplatna dostava

Jamstvo

Jamstvo

Plaćanje na rate

Plaćanje na rate

Servis i održavanje

Servis i održavanje