Rezultati pretrage
 • Vaša košarica je prazna
Uredsko računalo VS Custom računalo

Uredsko računalo ili custom računalo – što je što?

Posljednjih tjedana naš infodesk zabilježio je brojne upite o tome koje uredsko računalo bi najbolje odgovaralo određenom poslu. Bilo je tu raznih kategorija i zanimanja. Od arhitekata, grafičkih škola, dizajnerskih studija pa sve do knjigovodstvenih servisa, turističkih zajednica i mnogih drugih. Neki su znali točno što traže, neki drugi tek su tražili odgovor koji će im pomoći da otkriju što traže.

Kako bismo proces odabira računala, pa u konačnici i same kupnje, olakšali našim klijentima – nastojimo ispitati sve potrebne informacije. To je put kojim naše znanje želimo staviti u vašu korist. Odnosno, informacije koje zvuče surovo tehnički i na prvu zaista nerazumljivo, prevedemo Vama razumljivim jezikom. Pojašnjavamo na koji način biste, kupovinom određenog računala, zaista ostvarili prednost u svom poslovanju.

Razvijanje odnosa sa klijentima i svakodnevno poboljšanje kvalitete u tom smjeru, bitna je karakteristika našeg poduzeća.

Prije kupovine računala, svatko od nas, pokušava prikupiti što je moguće više informacija. Forum je jedno od prvih mjesta sa kojima se susreću mnogi. No, koliko su savjeti koje tamo dobivamo pogođeni, uvelike ovisi i o postavljenom pitanju, te stručnosti osobe koja odgovara.

Zahtjevne računalne aplikacije trebaju jače, specijalizirano računalo

Iz raznih izvora, najčešće možete saznati kako jače uredsko računalo podrazumijeva jak procesor i jaku grafičku karticu s puno memorije. Točno i netočno. Ovisno iz koje perspektive promatrate. Za potrebe ovog teksta držimo se računala koje želite koristiti u profesionalne svrhe – dakle poslovno računalo. Gaming računala ostavljamo za neku drugu priču.

Kakav procesor treba jedan arhitekt ili dizajner, ovisi uvelike o aplikacijama koje će u svom radu koristiti. Naravno da je i7 procesor bolji od i5 procesora. Ali Xenon procesor koji je karakterističan za radne stanice daleko je bliži PRO varijantama. To znači da je Xenon radna stanica napravljena upravo za poslovne potrebe. No kao takva, često je zapostavljena u mnogim forumskim raspravama. PRO rješenja trenutno se nalaze ispod radara dežurnih savjetnika pa tako i potencijalnih kupaca takvih računala.

Da ne duljimo, ukoliko se bavite projektiranjem, 3D modeliranjem i renderiranjem, te aplikacijama kao što su AutoCAD, Atlantis, 3DMAX, Picasa i sličnih, Vama je više nego potrebno računalo sa Xenon procesorom. Više o ovome možete pročitati ovdje.

Bitan element računala koje se koristi za zahtjevne poslove jest jaka grafička kartica. Memorija, koju mnogi često poistovjećuju sa jačinom i tome pridaju veliko značenje zapravo i nije toliko bitna. I u ovom slučaju postoje PRO grafičke kartice koje su osmišljene za rad sa vrlo zahtjevnim aplikacijama. Sljedeći put kada budete imali na umu jačinu grafičke kartice u poslovnom smislu, preporučamo da tražite one sa oznakom Quadro ili Firepro. Jest da su skuplje, no svaka uložena kuna sačuvat će živce prilikom izrade zahtjevnih vizualnih projekata. Zadnje što želite jest da vam se računalo “smrzava” svako malo.

Uredsko računalo je idealno za poslove klasične administracije

Knjigovodstveni servisi, autoškole i škole, domovi zdravlja te slične javne ustanove kao i tvrtke podjednakih djelatnosti, samo su dio klijenata koji koriste uredsko računalo i uživaju u njegovim prednostima.

Poslovi za koje odlično možete koristiti uredsko računalo su:

 • vođenje baza korisnika ili usluga,
 • kontakt sa partnerima i dobavljačima,
 • pripremanje materijala za sastanke,
 • izrada ugovora i ponuda,
 • planiranje i upravljanje zalihama,
 • analize i vođenje statistika,
 • izrada prezentacija,
 • upravljanje kalendarom sastanaka,
 • komunikacija putem e-maila,
 • pretraživanje interneta
 • programi poput Synessis te Phanteon i slični

U ovom slučaju, uredsko računalo treba zadovoljiti uvjet solidne veličine diska te veći prostor za pohranu memorije. Grafička kartica gotovo da je nebitna varijabla, a i jačina procesora može biti uobičajena. Dakle, kada kupujete uredsko računalo, vodite se pravilom da tvrdi disk ima oznaku između 160 i 250 GB HDD. Sve više od toga svakako će vam dobro doći, no o tome će ovisiti i cijena.

Ako trebate pomoć, slobodno nas kontaktirajte. Naši ljubazni djelatnici vrijedno odgovaraju na vaše upite. Za vas smo tu putem maila info@itcro.eu ili na broj telefona 01 581 0962

Besplatna dostava

Jamstvo

Plaćanje na rate

Servis i održavanje